fredag 19. september 2014

Gullsett til gullungen

DSC_0673

Det er bare å konstantere at strikketiden har blitt drastisk redusert etter at denne skatten kom til verde, Gulp, kos og kveldsgråt har liksom tatt litt over. I tillegg til ganske mye husbyggertid om dagen. Sånn er det bare. Men innimellom slipper roen til, og da er det utrolig deilig å nye et lite strikketøy (eller flere. Det er jo UfoSeptember som gjelder om dagen har jeg skjønt)). De store tingene vokser sakte, men et lite vintersett med skjerf og lue er greit å gjennomføre.

DSC_0675

Mønsteret til luen er Flettelue av Marte Helgetun, fra boka Strikk til barn. Fulgte oppskriften, og la til en liten dusk. Elsker dusker om dagen, og syns denne ga luen et litt retro preg. Bringer tankene litt hen i mot Astrid Lindgrens verden, kanskje? Skjerfet er funnet på sånn i farta, la opp 100 masker og strikket riller, med en liten forhøyning midt på.

Vrangborden, dusken og skjerfet er strikket av en liten rest hvit Suri Alpakka fra sandnesgarn og gul alpakka fra drops, to tråder holdt sammen altså. Hoveddelen på lua er ca et halvt nøste Debbie Bliss baby cashmerino. Ikke noe garnsluk på noen måte, men det skal i alle fall holde minstemann varm til vinteren <3

 DSC_0677

1 kommentar:

  1. Nåmmen, noe så søtt! Jeg kjenner meg så igjen i det du beskriver! Utrolig altoppslukende, men koselig med liten baby:) Også har vi akkurat flyttet, så husjobbing oppå det hele gir ikke mye rom for strikkepinner..

    SvarSlett

Så hyggelig at du vil kommentere!