søndag 6. juli 2014

Valgets (veggens) kvaler!

(Se her for bakgrunn før du leser…)

Den superfantastiskflinke mannen min har brukt de siste 3 månedene på verdens kjedeligste jobb, nemlig pussing og skraping av gamle malte tømmervegger. Endelig begynner ressultatet å bli fiiiiin!

2014-07-03 17.14.002014-07-03 17.14.29

Men, veggene er mer trekvite enn hva vi regnet med. Vi så for oss at de skulle være grå, eller ha en mørkere farge. Disse er derimot omtrent som om de skulle vært lagt i går, bare hakket mer skjoldete. De er dessuten noe gulere i virkeligheten enn hva som kommer frem på bildene, takket være et filter på mobilkameraet som farger verden akkurat så dus som jeg vil ha det. Kunne ikke bare verden blitt sånn som bildene var?

2014-07-06 10.28.35

Uansett. Her har jeg testbeisa på en liten del av veggen som skal rives (og ja, denne delen er dårlig pussa), og her ser dere den mer riktige original farga ytterst til høgre. Ingen av disse beisfargene ble egentlig akkurat slik som vi hadde håpet på (og her har vi både ettstrøks, tostrøks og avtørkede prøver på samme stokk), Etter studering i hele dag, er faktisk den hviteste beisen (stokk 5 fra toppen) det nermeste vi kommer behagelig for øyet. Men, så er liksom ikke hvitvaskede vegger heeeelt det vi så for oss heller. Og jo mer jeg surfer nettet, jo mer forvirret blir jeg… Voks. Olje. Jernvitrol… Mulighetene er uendelige! Og alt som gjøres med gamle tømmervegger, er ting som aldri kan rettes opp og dermed må være rett på første forsøk (bortsett fra maling da, men tviler på om noen vil gå på å fjerne maling her en gang til…) Dessuten, så reagerer ikke disse 100 år gamle veggene akkurat slik som vi har forventet at de skal gjøre. Foreksempel ble alle beisprøvene helt anderledes enn hva fargeprøvene sa. Aaaaa! Gøy, men blir GAL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil kommentere!