torsdag 26. juni 2014

Midtsommershorts

"Mamma, kan du strikke mære sånn god shorts åtte meg?" Det var spørsmålet første gang Syvers hjemmelagde fotballshorts måtte vaskes. Og bedre skussmål kan egentlig ikke en strikkashorts få! Så da bar det i vei på garnbutikken dagen etter, med en ivrig treåring som skulle velge seg farge selv.

Og sjelden har man vel sett ulykkeligere treåring utenfor en strikkebutikk, enn da vi oppdaget at Strikkedilla var stengt akkurat den dagen! Her snakker vi tårer som selv ikke en is kunne stoppe! Derfor måtte mor dra ekstra tidlig fra jobb dagen etter, og kjøre direkte fra barnehagen til garnbutikken mens den ennå var oppe. Og poden fikk velge seg ut garn selv: guleste gul!

DSC_0318

Først tenkte man skrekk og gru! Men når shortsen er kommet i bruk, så er fargen slettes ikke så gal som det først så ut til at den var. Og shortsen? Den har vært brukt hver eneste dag siden den ble ferdig! Anbefaler alle andre som også er lei av fotballshortser i polyester å kaste seg over strikkeoppskrifta mi. Den er gratis, og du finner den her, eller på ravelry.

DSC_0327DSC_0328

Fakta:

Strikket på pinne 2,5 og 3 i DMC just cotton, litt under 2 nøster. Strikket beina bitte litt lengre på denne enn hva som står i oppskrifta. Og avsluttet med perlestrikk i stedenfor riller. For å få litt variasjon.

1 kommentar:

  1. Så søt historie! Herlig med barn som setter pris på hjemmelaget! Shortsen ser deilig ut!

    SvarSlett

Så hyggelig at du vil kommentere!