fredag 7. mars 2014

Skjulte skatter i veggene (Galskap en søndags kveld)

Alle som kjenner meg vet at når jeg tenker på noe som skulle ha skjedd, ja da skulle det helst ha skjedd i går. I det minste akkurat nå. Det være seg hva som helst. Også når man får lyst til å rive ned deler av veggene for å se hva som befinner seg under dem. Halv 10 en søndagskveld? Ingen hindring! Godt man har en fleksibel mann.

2014-03-01 21.20.17

Under Maihaugenpanelen i stua fant vi tømmervegger i en fin, men kanskje litt overveldende, turkis farge. Skikkelig 50-talls, og jeg digger den. Men tror nok et helt rom i denne stilen får en til å følge seg en bit…kvalm?

DSC_0001

Under platene på kjøkkenet fant vi en mer senepsgul utgave. Også dette a bit too much for meg. Men det store var like vel at vi fant fine tømmervegger, som kan komme til heder og ære igjen når vi pusser oppe. Man må bare skrape og pusse og banne bort et par hundre lag med maling først. Trodde vi.

DSC_0002

Overraskelsen var stor da vi oppdaget at veggene, i alle fall på kjøkkenet, bare hadde ETT eneste lag med maling! OG dette lot seg forholdsvis lett skrape bort med kniv! OK, så tar det nok ganske mye tid likevel å pusse alle veggene her inne, men for en lettelse fremfor mange forskjellige lag! Så får vi bare håpe at det ikke er slik fordi det kanskje akkurat her har stått et stort skap eller noe slik en gang i tiden. Men tror ikke det, da det er her slagbenken har stått så vidt vi vet. Drømmen er å få pusset dem frem og vist frem treverket, kanskje med litt beis eller olje på. Uten maling. Og uten kitt. Det verste blir nok å pille ut og rense all kitten mellom stokkene. Da er det betryggende å vite at oldefar, som stort sett har regjert innom veggene her, var en dyktig  snikker, som forhåpentlig vis pusset bort og renset i mellom hvert lag. Puh, er vel bare å finne fram støvmaska og innse hvilken jobb man har foran seg uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil kommentere!