mandag 20. februar 2012

Ukesmeny uke 8

Prøver meg på en liten “veiledning” til middagene denne gangen. Stort sett bare kokkelerer jeg sammen noe, og måler sjelden. Ei heller tar tiden. Men satser på de kan følges sånn någen lunde!

Mandag: Laks i rømmesaus. Stek laks krydret med sitronpepper i stekepanna til den har fått god stekeskorpe på begge sider. Kutt opp passe med purre, og stek dette sammen med laksen i noen min. Slå over en liten kopp vann, og ha evt i en halv buljonterning. Rør inn rømme. Serveres med potetbåter.

Tirsdag: Hamburger. Gode karbonader, hjemmebakte brød som man finner på der og da, salat, tomat og dressing.

Onsdag: Fiskesuppe. Her kokes den på laksekotletter denne gangen, men kan kokes på hva som helst. Skjær ut de største fiskestykkene fra lakeskotlettene. Kok resten av kotlettene, beina og skinnet i litt vann sammen med et par gulrøtter og en “suppekvast” om du har. Kok en god stund. Sil av krafta. Ha i nye gulrotbiter, og kok ca 5 min. Rør inn fløte/melk. La koke litt til. Ha i purre. Kok litt til. Ha i reker og fiskebitene. La disse trekke til ferdige.

Torsdag: Minipizza. Lagde pizza sist helg, og da lagde jeg noen ekstra minipizzaer. Kjekt til dager man har det litt travelt.

Fredag: Kyllinglår og risotto. Rett og slett kokt amerikans blanding og kokt ris, som stekes sammen i panna. Tilsett litt hakket pakrika, hvitløkskrydder og karry.

Lørdag: Lasagne. For eksempel som dette.

Søndag: Lasagnerester. Viss vi ikke har reist på hytta da.

1 kommentar:

  1. Kan anbefale chutney (red pepper andchili) fra Folk og Røvere til de hjemmelagede hamburgerne - det hadde vi igår nemlig, og det var nydelig! Hilsen Grethe

    SvarSlett

Så hyggelig at du vil kommentere!