søndag 15. januar 2012

Om å fotografere dyr

DSC_0243

Man elsker å fotografere. Men, han har kanskje ikke akkurat det talentet man skulle ønske man hadde hatt. Eller, man har i alle fall ikke kommet like langt i sin egen fotografskolering som man hadde drømt at man skulle gjøre. Likevel er det ganske gøy å være litt hobbyfotograf innimellom. Og ekstra gøy er det å fotografere dyr. Ville dyr. Sau og høns og sånn er liksom ikke såååå spennende. Men ville dyr, som man ikke ser hver dag, det er gøyest. De er liksom så uforutsigbare. De poserer aldri, så man trenger både flaks, kreativitet og noen kunskaper for å få de perfekte bildene.

DSC_0307

Problemet med sånne dyrebilder er at man sjelden har spesielt stort behov for dem sere. Hadde man hatt masse penger så kunne man jo ha trykt dem opp stort og hengt på veggen. Og hadde man vært kreativ nok (og litt mindre giddaslaus) så kunne man sydd dyreputer av dem. Og sikkert finnes det hundre andre litt mer krevende måter å bruke dem. Men jeg, jeg lar dem stort sett ligge i en mappe på pcn.

DSC_0728

Da er det greit å kunne lage et mer eller mindre meningsløst innlegg hvor man kan legge ut noen av disse støvsamlende dyrebildene sine. Bare for å gjøre noe litt anderledes enn hva man gjør hver dag.

DSC_1365

Det viser seg etter hvert at man har vært litt dårlig på å se sjeldene dyr den sise tiden. Stort sett går det i fugler. Nå er jo fugler usedvanlig vakre dyr da!  Meeeen, kanskje burde man forsøkt seg på litt fotojakt? Hadde vært gøy om man i løpet av 2012 kunne satt et ekorn, en rev, et rådy, en røyskatt eller en grevlign på fil i alle fall. Dette er jo dyr man kan se rett utenfor husdøra på en god dag.

DSC_0899

1) Elgene som gikk forbi her i dag tidlig

2) Liten dansk fulefamilie

3) Fluesnappermannen som hadde fast tilholdssted her i sommer, mens frue fikk unger i låveveggen

4) Linnærle på hytta

5) Canadagås i mesnaelva

1 kommentar:

  1. Fantastiske bilder Ida ! Lag deg en objektsamling til bruk i skolen ;)

    SvarSlett

Så hyggelig at du vil kommentere!