mandag 30. januar 2012

Middagstips

For en tid tilbake kom jeg over en lur “middagsorganisator” på en eller annen utenlandsk blogg ett eller annet sted. Den måtte jeg jo kopiere. Selvfølgelig var orginalen laget på ei fin, stoffkledd tavle og med lerretslignende ark holdt sammen med lyse sløyfer. Men pytt. Her i huset bruker vi kjøleskapsdøra og linjeark. Systemet funer likevel!

DSC_0330 

Egentlig er det ganske enkelt og standard: Ta et ark, skriv ukenavn på toppen og del inn i dager. Her skriver du ukas meny. Under på arket skriver du handleliste. Når mandagen kommer (eller den dagen det passer best for deg å starte uka), river du av handle lista og tar den med på butikken. Så langt, helt normalt.

DSC_0332

Det som er litt ekstra lurt med dette systemet, er at man har laget klar lignende planer for mange uker fremover. Slik at viss man kommer på noe man har lyst til å lage, for eksempel man ser noe på tv eller på nett, så fører man det opp med en gang på en fremtidig ledig dag. I tillegg skriver man på om man vet at det er noe man må handle, f.eks skismurning til uke 8. Det som også er lurt, er at man kan disponere innkjøpene, og bruke mer penger de ukene nærmest lønning, og slippe noen utgifter de siste ukene. Skal man ha pizza for eksempel, så baker man en ekstra i lønningsuka, og putter i fryseren. Eller man koker dobbel suppeporsjon. Eller man rett og slett kjøper inn familiepakning med kyllinglår. Og så skriver man disse frosne “restemåltidene” på spareukene, og vips har man gratis måltider den uka.

Hvordan går det met nyttårsforsettet mitt om å lage ukesmenyer? Jo takk, helt strålende!

1 kommentar:

  1. Ikke dumt! Har hatt av-og-på-perioder med ukesmenyer lenge (altså aldri fått det til å fungere heelt), men har aldri tenkt på en slik løsning som både gir rom for å legge inn nye ting man har lyst på og som kombinerer med handlelista. Egentlig veldig enkelt, men veldig lurt!

    SvarSlett

Så hyggelig at du vil kommentere!