mandag 12. desember 2011

Førjulspyttipanne

Det er mange ting med husmortilværelsen som kanskje ikke akkurat har blitt nøyaktig som planlagt. Man så kanskje for set at man plutselig fikk strøkent hjem, nybakte kaker, daglige formiddagskaffegjester, husmorkjoler, uforklarlig opplagthet og allverdens tid til å gjøre små sysler som  bøting av ullabber og kosing med yndlingsbeibien. Vel, akkurat slik har det ikke akkurat blitt. Men man vil i alle fall få lov til å si at man har vært ganske flink til å ikke bruke ferdigmat i husholdningen. Og man har blitt ganske flink til å bruke hver smitt og smule. Og det syns jeg er to veldig gode prinsipper når det gjelder matlaging. Et par middagstips som jeg har snappet opp:

-Kjøp det som er i sessong. Det er ofte billigst og best. Slik som på høsten er det mange grønnsaker som koster en nada og mindre enn det. Så kommer lammekjøttet. Nå er det pølser og ribber. Så derfor har man hamstret.

-Ikke tenkt at middagsretten skal ha et navn i en kokebok, og høre sammen med det riktige tilbehøret. Lag hva du vil av det du syns er godt, eller det du har tilgjengelig. Hvem har sagt at du ikke kan servere ribbe og grønnsaksmos?

-Bruk alt. Har du gjenn en skvett fløte, ja så bruk den i sausen. Man kan helt sikker bruke paprikarestene fra gårsdagens taco i dagens gryterett, osv.

-Lag stort, og frys ned ferdigporsjoner.

Derfor presenterer jeg dagens middag: førjulspyttipanne!

DSC_0004

Kutt poteter i små terninger. Dryss over ønsket krydder, jeg har brukt oregano og urtesalt. Hell over litt olivenolje. Forstek poteten i stekeovn til de er passe møre, ca 225 gtrader.

DSC_0005

Kutt opp det du eventuelt har liggende av grønnsaksrester. I dag ble det løk, redikk og mais. Jeg forhåndsstekte løken og reddikene til de ble blanke. Det bør også gjøres med de fleste andre grønnsaker, med mindre de er kokt eller stekt fra før (ja, kan godt bruke grønnsaksblaninga fra gårsdagens kjøttkakemiddag…).

 DSC_0007

Kutt opp medisterpølse, og ha pølse, poter og resten av grønnsakene i stekepannen. Krydre eventuelt litt til.

Nam. Kjempeenkelt, kjempegod, ikke så aller verst usundt, og utrolig billig.

Passer ikke medisterpølser sammen med mais og oregano sier du? Har du prøvd? sier jeg ;)

1 kommentar:

  1. Har sendt avgårde pakke i dag,
    så da håper jeg den er fremme før jul ;)

    Klem Karianne

    SvarSlett

Så hyggelig at du vil kommentere!