søndag 18. september 2011

Nytt til småtten ( Med smetteskjerf oppskrift)

Det blir en del strikking om dagen. Nye småtroll spretter ut både her og der, og min egen lille trollunge trenger også varme klær til vinteren. Så det forgår minst en 2-3 prosjekter samtidig, og da tar det desto lengre tid før noe blir ferdig. Men det kommer! I går kveld ferdigstilte jeg lue og skjærf til Syver. Alt er strikket i mykeste alpakka, ukjent merke. Men passer til pinne 2,5.
Lua er Gros Djevellue, utrolig enkel, rask og morsom å strikke. Sitter kjempegodt rundt ansiktet og i nakken, og blir deilig som vognlue for junior utover høsten.
DSC_0600 
Smetteskjærfet er egenkomponert, omtrent som dette: Legg opp 3 masker på passende pinne til garnet (jeg har brukt pinne 2,5). Strikk rett frem og tilbake. På annenhver pinne økes det 2 masker, en ved å plukke opp tråden mellom første og andre maske, og en ved å plukke opp tråden før siste maske. Øk til du har fått “passe bredde”, jeg hadde 93 masker. Strikk rett frem og tilbake 16 pinner. Deretter setter du annenhver maske inn på en ekstrapinne bak arbeidet. Fortsett å strikke rett frem og tilbake over de restrerene maskene til du har strikket like langt som arbeidet var bredt før du satte av maskene. Klipp av tråden. Så Strikker du rett freom og tilbake på de maskene som er på hjelpepinnen bak arbeidet (denne blir en maske smalere enn den fremste). Strikk den like lang som den fremste, og sett alle maskene inn på pinnen igjen, annenhver gang, slik at det blir slik som det var før du delte. Nå har du fått løkka til å knyte skjerfet met. Fortsett å strikke rett frem og tilbake til du syns skjerfet er passe langt. Fell da to masker på annenhver pinne ved å strikke andre og tredje maske rett sammen, og tredje siste og nest siste maske rett sammen. Når du har tre masker igjen, feller du av.
Kune selvfølgelig ha laget en smalere del på avslutningen, som hadde passet enda bedre i låsehullet, men på denne måten kan skjærfet brukes mye lengre. Du kan nemlig strikke så langt du vill, og dra så mye du vil gjennom hullet.
DSC_0604

6 kommentarer:

 1. Nyydelig. Hadde en del i den fargen til Heine den gang da, også. <3 Tenker å strikke djevellue jeg også ila vinteren, men ikke noe hastverk her... Trenger ikke før i mars. Har du prøvd den i myk start-boka?

  SvarSlett
 2. Er ikke det den som man strikker flatt og så syr sammen? da anbefaler jeg denne som strikkes rundt og rundet. hater å montere!tihi; er det flere på vei...?

  SvarSlett
 3. å helledussen så nydelig!! Du er så flink!

  SvarSlett
 4. Fint sett og nydelig gutt. Fineste Syver !

  SvarSlett
 5. Så kjempefint sett på en nyydelig gutt!!

  SvarSlett
 6. Å, ferdig montert, altså?!? Hvor sa du denne var fra sa du?!? Må se i innlegget en gang til... Hehe... Fler på vei, ja! Her gir vi oss ikke med tre :p Nå har vi kjøpt oss bil med plass til 7, men satser på å ha ett sete ledig i god stund fremover.

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil kommentere!