tirsdag 17. mai 2011

Rabarbera og jordbær

Mmmm…årets smak 2011 fra Fun, tenker du kanskje. Men nei. Denne safta er nok en smule anderledes. Faktisk er den stikk motsatt. Fun sin saft er nemlig jordbær med en anelse rabarbra. Her hos oss lager man rabarberasaft med en touch av jordbær.

DSC_0845

Oppskrift:

Rens rabarbera, skjær den i passe biter. Legg i en bolle sammen med noen jordbær (her har jeg tømt jordbærrestelageret fra fyseren.) Eventuelt kan du lage helt uten jordbær, viss du vil. Mål hvor mye det veier.

Hell over kokende vann, slik at rabarberaen begynner å flyte.

Dryss over ca en halv pakke sitronsyre pr kg rabarbera/jordbær, og rør ut. Dekk med plast og la stå kjølig ca 24 timer.

Sil opp safta (jeg la en våt gassklut oppi ei sikt), mål opp og ha i en kjele. Rør inn ca 500 g sukker pr liter saft (smak deg frem, men skal være litt sur). Trenger ikke koke, men alt sukkeret må være løst opp.

Server iskald med isbiter på varme soldager. Det du ikke bruker opp i løpet av 3-5 dager, bør fryses ned i mindre porsjoner og tas opp ettersom. Siden safta ikke er kokt/konservert, holder den seg ganske dårlig i kjøleskapet i lengden.

DSC_0905

Og syns du ikke disse bildene ser like fristende ut som fun sin varian? Hva med disse:

DSC_0906 DSC_0912

God fornøyelse! Og gratulere med nasjonaldagen, alle sammen! Resten av den skal nå feires i sofaen, med beina på bordet. Plutselig fikk man ikke på seg igjen skoene etter middag gitt! Nok et tegn på at junior burde komme seg ut av magen snart… kanskje safta mi hjelper?

1 kommentar:

Så hyggelig at du vil kommentere!