tirsdag 22. mars 2011

Begivenhetsrik dag og tilstander i Øverbygda!

DSC_0229

Åsa er like skeptisk til vann som det jeg er i dag. Spesielt vann på feil plass, slik som her: Midt mellom huset og fjøset! Der har nemlig bekken funnet ut at den skal ha sin nye trasè. Omtrent like malplasert som vannet som dekket store deler av gulvet i småskolefløya på jobb i dag- Eller alt vannet som fant veien inn i klærne til ungene, og førte til ubeskrivelig stort behov for skift i dag.

DSC_0233

Burde jo tatt hintet da man så det var 7 varmegrader ute klokken 6 i dag tidlig: dette blir en våt dag! Men faktisk var man mest opptatt av at det kom til å bli ganske fort vår, om dette fortsatte. Vel, vår er det kanskje, det har nok minket en 30 cm med snø i dag. Men den raske snøsmeltingen koblet med at absolutt alle tak- og stikkrekken er frosset til is gjennom den beinkalde vinteren, MÅ jo føre til ulykke!

DSC_0236

Derfor er det tilstander på skolen, og derfor er det tilstander i Øverbygda. Veien er delt av vann på kryss og tvers, jorder er pløyet opp og innkjørseler er avskåret fra hovedveien. Gjevnt over det hele. Alt som kan krype og gå av mestaarbeidere er stasjonert langs den gjenglemte landeveien, i iherdige forsøk på å redde både avlinger, husvær, veiforhold og ikke sinnstilstanden hos den gjevne øverbygdsboer.

DSC_0239

Her på gården begynner man å bli rimelig oppgitt i alle fall, avskåret fra omverdenen av en meter stormende flomgrøft som bare blir større og større, og i tillegg med en overhengende fare for å bli angrepet fra oven av vårstor bekk på avveie. Sjansen for at bekken klarer å følge den 100 meter lange (mest sannsynlig gjennomfrosne) stikkrenna under gården, er ganske minimalistisk. Så da får bare den stakkars kjære mannen min  holde på med hakke og spade ute, og se om han klarer å redde oss unna en heller teit skjebne. Kjekt at man skaffet seg innboforsikring i går, i alle fall!

Jaja, det var et lite hjertesukk. sannsynligvis går det helt fint. Og man gleder seg jo over alt gresset som kommer frem, og all den tørre grusen man ser hist og her innimellom alt vannet. Men dog…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil kommentere!