søndag 16. januar 2011

Babyforberedelser…

…skal få være litt hemmelig en stund til. Selv om jeg har utrolig lyst til å bare sette i gang og gjøre ALT ferdig til den lilles ankomst, så drøyer man. Det føles liksom ikke heeeelt trygt enda.Magen har nå godt og vel passert 22 uker, og det nærmer seg en slags usynlig grense for når det liksom er akseptert å handle sokker og bodyer. Og sengetøy. Bleier, kremer og slik med holdbarhet på må man vente enda lengre med, i følge den usynlige grensa. Det er ikke lett skal jeg si deg! Noen ganger skriker kroppen kjøpkjøpkjøp! Men hodet er heldigvis fortsatt såpass fornuftigt at jeg klarer å vente. Det er så mye som kan skje. På babyverden.no og forumet for mai2011, har vi allerede 3 englebarn. Derfor er man forsiktig! Og derfor må dere smøre dere med pittelitt tålmodighet en stund til, før Idas verden blir fullstendig omgjort til menneskelig rugedagbok!

maxi-cosi-mura-4-barnvagn-brun maxi-cosi-mura-liggdel-till-barnvagn-brun

Men, man har jo tjuvstarta litt: Barnevog er bestilt (se bildet)! Er jo et par måneders ventetid, så man er faktisk rett og slett nødt til å være litt tidlig ute. Skulle tro barnevogn var ganske enkelt, men den gang ei: Baggvogn eller kombivogn?`3 eller 4 hjul? Myk eller hard bagg? Kan man koble til bilsete? Er det varmt med svart midt på sommeren? Trenger man den kurven under, eller skal man satse på minst mulig plass i bagasjen? 1000 spørsmål for en som er helt uerfaren. Og barnevogn er bare det enkleste problemet! Har vært salg på Princes en stund nå, og man her derfor også kjøpt inn dyner og annet sengetilbehør. Med halv pris må man bare gjøre sånt. Men: dun eller ikke dun, det er spørsmålet! Og hvorvidt sengekant er krybbedødfremmende kontra godt og mykt for barnet? Og skal dyner egentlig vaskes før bruk, eller blir fyllet ødelagt da? Og bør man kanskje legge dem en måneds tid i fryseren, slik at alle basilusker fra Kina heeeelt sikkert er borte? Og så kommer NAV-søknader luskende…nei, det er ikke så enkelt med disse babyforberedelsene. Spesielt ikke de som er aksepterte så “tidlig” i svangerskapet. Litt enklere med det som kommer om en måneds tid…eller er det? Hvor mange bodyer i str 50 trenger man egentlig? Og bør det egentlig være ull midtsommer også, eller er det like mykt og godt med bomull? Og…. Ja. Men man gleder seg!

white-warning-pregnant-woman-women-s-tees_design

Og fordi man venter, så blir det lite skriving her også. Hele hodet er satt på planlegging: nettsurfing etter gode løsninger, strikkeoppskrifter, vintage klær, oppskrift på barnemat, you name it! Men kan man dele det med verden? Nope, ikke enda! Og kan man mase om at man vil gjøre det hele tiden? Nope, for man skal jo være fornuftig og flink! Så da får dere smøre dere med tolmodighet sammen med meg…!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil kommentere!