mandag 19. juli 2010

Fuglesafari på Gryta

Av og til er det veldig godt å ta bilder av ting. Spesielt av ting man ikke tar bilder av så ofte. Da tar Ida på seg fotografholdningen, og leker at hun er aldeles proff. Knipser i vei, og blir helt i ekstase over det minste lille motiv. Derfor er det godt med en dag som denne!

DSC_0879DSC_1041

Kanadagjess. En, to, MANGE. Ja, faktisk en hel familie. To voksne par, og 3 unger. Eller ungdommer. Disse fuglene syns jeg er utrolig vakre! Men i dag har jeg lært at de faktisk står på svartelista i Norge, over arter som ikke ønskes i landet. Det kommer av at de ikke opprinnelig har vært her, men ble innført for noen år siden, og dermed ødelegger for den  opprinnelige norske faunaen. Gosh, hva man lærer:)

DSC_0884

 DSC_0899

Pappa-Gåsa, tror jeg, ble til slutt litt irritert på oss, og beordret familien ut på svømmetur. Og det ga jo den ivrige fotografen ende flere mulighet til enda noen bilder!

  DSC_1021

DSC_1051

Til sist  ble alle sammen lei maset, og flyktet i hui og hast bort fra de rare menneskene i kano. Familien Kvekk svømte videre, mens de to barnløse valgte å ta luftvegen.

DSC_1054

Dermed avgjorde fotografen at hun ønsker seg en linse som

a) Gir skarpebilder b)selv om ting er på litt avstan c) og er i bevegelse.

DSC_1053

DSC_0985

Må jo ta med bildene av denne lille tassen også. Synes han var så skjønn der han satt! Og dersom noen vet hva slags rase han er, vennligst gi et lite pip;)

DSC_0986

Fisk ble det også på turen, men de bildene kommer i morgen! Nu skal kveldden nytes, med pølse og brus i sofaen. Med god samvittighet.

GOD KVELD!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil kommentere!